Menue
Dethleffs D-Line
Dethleffs D-Line - specielt udvalgt til de danske campister
Produktion Dethleffs
Dethleffs genstarter produktionen
FAQ vedrørende coronavirus
Svar vedrørende den aktuelle situation
Danmarksferie 800x434px
Dethleffs hjælper Jer afsted til sommer
DK Testfamilien 1 teaser
Ferieinspiration: Børnefamilier på camping med Dethleffs
news 900x600
Vis alle news

Dethleffs genstarter produktionen

Hos den tyske campingvogn- og autocamperproducent Dethleffs i sydtyske Isny genstarter produktionen den 14. april – tiden uden produktion er udnyttet til fulde med introduktion af nye hygiejnetiltag i alle afdelinger samt online-kurser for alle medarbejdere for at sikre deres helbred og den bedst mulige opstart.

På grund af coronarelaterede afbrydelser i forsyningskæden så Dethleffs sig nødsaget til at lukke produktionen af køretøjer fra den 25. marts til og med påskedag. Den 14. april genstarter produktionen i Isny igen under strenge hygiejnebestemmelser og efter onlineuddannelse af alle ansatte i de nye hygiejneregler. "Et team på 16 personer, støttet af et hygiejneinstitut, udnyttede tiden uden produktion og implementerede en række forholdsregler i alle afdelinger," annoncerede Alexander Leopold, administrerende direktør for Dethleffs.

”Vi er meget heldige, da vi indtil nu har været skånet for coronatilfælde blandt vore ansatte, hvorfor vi selvfølgelig fortsætter prioriteringen af alle handlinger, der kan holde infektionsrisikoen så lav som mulig. ”Derfor er der nu på alle stationer i produktionen, hvor flere mennesker mødes, f.eks. ved tidsurene, limet blå fodaftryk på gulvet med mellemrum på 1,5 m. Også morgentavlemøderne, hvor teamlederne inden produktionsstart gennemgår arbejdsprocesserne med deres team, kan opretholdes, da også de faciliteter har fået afstandsmærkater på gulvet. "Højst sandsynlig vil vi have nok ansigtsmasker til hele arbejdsstyrken fra den14. april," fortsætter Alexander Leopold. "Her har vi fået god hjælp fra vores tekstilleverandører, der ellers fremstiller gardiner eller andre stoffer til vores køretøjer. ”

Andre beskyttelsesforanstaltninger inkluderer håndvask- og desinfektionsmuligheder ved alle indgange, begrænset og strengt kontrolleret adgang til virksomhedens lokaler, så vidt muligt ingen forretningsrejser, hjemmekontor for administrativt personale, videokonferencer i stedet for fysiske møder og ændring af kontorarbejdspladser så der er større afstand mellem bordene. I de administrative afdelinger skifter medarbejderne mellem hjemmearbejdsdage og kontordage, så der aldrig er for mange ansatte på et kontor, hvorved smitterisikoen minimeres. Der er også nye regler for møder: "Vi har reduceret siddemulighederne i mødelokalerne, så minimumsafstanden stadig kan opretholdes ved maksimal belægning," forklarer Alexander Leopold. ”For at være på den sikre side måtte vi lukke et par mødelokaler, da de ikke kunne leve op til de strenge hygiejneregler. Ved hvert mødelokale har vi hængt detaljerede skilte op med anvisninger om antal tillade personer og hygiejnereglerne.”

Også til produktionen designede Dethleffs’ 16-personers hygiejne-team 32 forskellige skilte med billeder og tekst på forskellige sprog, da Dethleffs har i alt 33 nationaliteter. Illustrationerne spænder fra betjening af lastkraner til kørsel med gaffeltrucks, håndtering af "batteristationer", værktøj eller høreværn til korrekt brug af tidsregistreringsure og lyskontakter. Dethleffs har opfundet noget specielt til sidstnævnte kaldet "Coroni". Denne hjælpsomme, multifunktionelle håndholdte enhed, , er en slags schweizisk lommekniv, der er udfræset i krydsfiner, hvormed vandhaner, vinduer og døre kan åbnes eller lukkes, og mikrobølgeovne og tastaturer kan betjenes uden fysisk kontakt. Et sådant "hygiejneværktøj" er tilgængeligt for alle ansatte.

Dog forbliver kantinen og udstillingscentret lukket indtil videre. ”Vi leder efter en alternativ løsning til kantinen. Da besøgende udefra især kommer til udstillingscenteret, og der nemt kan opstå for tæt kontakt ved indvendig inspektion af et køretøj, vil vi lade det være lukket, ”forklarer Alexander Leopold beslutningen. "Så snart besøg er muligt igen, informerer vi selvfølgelig derom."