Menue
Dethleffs D-Line
Dethleffs D-Line - specielt udvalgt til de danske campister
FAQ vedrørende coronavirus
Svar vedrørende den aktuelle situation
Foraar forside 503x202px
Bliv klar til campingsæsonen: Kig ind til din forhandler.
Teaser Trend Edition 800x434
Trend Edition - en komplet udstyret autocamper
DK Testfamilien 1 teaser
Ferieinspiration: Børnefamilier på camping med Dethleffs
news 900x600
Vis alle news

For det første gang på CMT-messen: En populær grundplan til den næste generation

Med Generation og varianten Generation Scandinavia, der er specialudviklet til vintercamping, indleder Dethleffs en ny „camping-generation“ i modelåret 2019 i ordets bogstaveligste forstand. Specialmodelserien omfatter fem nye grundplaner, som ikke findes i Dethleffs modelprogram, plus tre ekstra modeller, som er specialudviklet til vintercamping, med det passende ekstra navn „Scandinavia“, som imponerer med et komplet selvstændigt interiørdesign og vinteregnet udstyr bl.a. med vandopvarmning og gulvvarme. Dethleffs præsenterer Generation Scandinavia 695 BQT live på CMT-messen 2019 for første gang, den eneste Dethleffs grundplan med et køkken forrest. Denne model brillerer også med god plads, idet den har en attraktiv rumopdeling takket være en bredde på 250 cm og en opbygningslængde på 765 cm. Den kunne også betegnes som en to'er på hjul, for både badeværelset, som strækker sig over hele bredden i bagenden, og soveområdet med queenseng kan adskilles fra opholdsområdet. Opholdsområdet domineres af en stor rundsiddegruppe med fritstående bord og langsgående bænk på den modsatte side. I denne lounge har fem personer mere end tilstrækkelig plads til at forkæle sig selv med en menu, som er tryllet frem i det rummelige køkken forrest. Køkkenet er campingvognens hjerte. Placeringen forrest skaber meget plads og bevægelsesfrihed og en åben spisekøkkenstemning. Takket være det standardmæssige vindue, som er indsat i front-tag-området, ledes der rigtigt meget lys ind i det store arbejdsområde. Som standard er der i øvrigt også et vindue i badet.

Den absolut vinteregnede grundplans tilladte totalmasse er 2,5 t. Herudover udmærker den sig med en belastning på 550 kg. Generation Scandinavia BQT fås til en pris på 37.990,- euro.

Fordele ved Generation og Generation Scandinavia modellerne
For alle Generation modellerne gælder det, at de har et omfattende standardudstyr, som ikke bare gør campingvognene til nøglefærdige ferieledsagere, men også har en prisfordel i forhold til sammenlignelige seriemodeller på ca. 4.000,- euro. Det omfatter bl.a. en 70 cm bred dør med coupé-indstigning, en glat hvid yderbeklædning med en særlig designoverflade, der passer til køretøjets indvendige design, en 70 cm bred indgangsdør og en indirekte omgivelsesbelysning, som spreder en behagelig lysstemning inde i køretøjet.

Men det er ikke kun standardudstyret, som gør Generation så særlig, men først og fremmest dets design, som adskiller den fra mængden. For ved interiøret gik Dethleffs designere en innovativ vej hinsides de aktuelle hovedserier og viser et helt nyt møbeldesign, der er ny for Dethleffs, med en ny kreation af tagskabsklapper. Resultatet er en campingvogn, hvis modernitet og interiør adskiller sig afgørende fra det hidtidige program.

Interiør og eksteriør
Når det gælder interiøret, findes der to designvarianter: Hvert møbeldekor med passende boligmiljø til Generation og et til Generation Scandinavia med vinterkomfortudstyr. Møbelopbygningen er den samme ved begge varianter og er kendetegnet ved tagskabenes nye form, der bliver smallere nedad. På grund af denne konstruktion synes det indvendige rum større uden at reducere opbevaringspladsen afgørende.

I modsætning til Scandinavia-varianten bruges der ved Generation næsten ingen trædekor. Tagskabsklapperne imponerer med deres moderne farvegraduering, som går fra lysegrå og glider langsomt over i en mørk antracit. Hertil passende polstringsbetræk i moderne brun med et gråt dekorelement, der kan tages af.

Derimod præsenteres Generation Scandinavia, der er designet og udstyret specielt til de kolde områder i Europa, i en lys og varm trænuance, der afbrydes af kromelementer i tagskabene. Hertil er der antracitfarvede polstringsbetræk med lysegrå kant.

Udefra passer alle Generation modellerne perfekt ind i Dethleffs modelprogram og overbeviser med en moderne design-baglygteholder med integrerede lamper samt en optisk attraktiv beklædning. Som standard er der bl.a. en glat yderbeklædning, alufælge, en trækstangsafdækning, rangeringsgreb i kromoptik, en Midi-Heki med håndsvingsbetjening samt den coupé-indstigning, der allerede er nævnt ovenfor, den 70 cm brede indgangsdør, den indirekte omgivelsesbelysning og ved Generation-modellerne Combi-4-varme. Ved grundplanerne for Generation Scandinavia har der først og fremmest været fokus på at gøre den vinteregnet, derfor findes den som standard med XPS-isolering, opvarmede og isolerede spildevandsledninger, vandopvarmning og varmtvands-gulvvarme. Hermed er disse perfekt udstyret til alle årstider og områder.

Grundplaner
Generation fås i fem grundplaner, som alle er 230 cm, og som går fra en opbygningslængde fra 570 til 630 cm. Den teknisk tilladte totalmasse ligger ved 1.800 kg. De tre grundplaner for Generation Scandinavia varianten derimod er alle 250 cm brede og har en opbygningslængde på 650 til 765 cm, så der også er tilstrækkeligt plads ved kolde temperaturer til hele familien i det indvendige rum. Deres teknisk tilladte totalmasse ligger ved den mindste model ved 2 t og ved de to større modeller ved 2,5 t.

Fælles for alle grundplaner er, at de ikke findes på denne måde i det tidligere Dethleffs modelprogram. De varierer her enten i længden eller opdelingen og gør derfor hele Generation specialmodelserien til noget særligt. „Vi har nok ikke genopfundet den dybe tallerken ved grundplanerne, for bestemte opdelinger findes naturligvis allerede hos os, men med andre mål eller i andre variationer“, forklarer Benjamin Schaden, forretningsområdeleder for Caravan hos Dethleffs. „Det var vigtigt for os at gøre noget nyt med Generation. Ikke bare en by serie med et andet design, men også med grundplaner, som ikke findes på denne måde i nogen anden serie hos os. Vi vil præsentere kunderne for et nyt køretøj hele vejen igennem, som er en ny option for dem, men ikke bare er i konkurrence med vores tidligere modelprogram. Alligevel er vi også forblevet tro her og tilbyder grundplaner, både til par, der rejser alene, familier og par, som rejser sammen eller med familie.“

Da Dethleffs koncentrerer sig om få grundplaner og kun tilbyder alle køretøjer i de beskrevne udstyrsvarianter og design, kan specialserien med dets nøglefærdige serieudstyr tilbydes til et yderst attraktivt pris-ydelsesforhold.